Darbenin beyin takımı hakim karşısına çıkıyor

Darbenin beyin takımı hakim karşısına çıkıyor
Darbenin beyin takımı hakim karşısına çıkıyor

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminde Fetullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu ve darbeyi planladığı iddia edilen aralarında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli ile Ali Kalyoncu'nun da bulunduğu 38 kişilik sözde 'Yurttu Sulh Konseyi' üyeleri ile birlikte 221 sanık 'FETÖ Genelkurmay çatı davası' ile bugün ilk kez hakim karşısına çıkarılıyor.

Sanıklar geniş güvenlik önlemleri arasında az önce halkın önünden geçirilerek mahkeme salonuna tek tek alındı.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’ndeki Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlanacak 'Çatı davası' 16 Haziran’a kadar devam edecek. FETÖ’nün askeri üyelerinden oluşan 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi 38 sanık da hakim karşısına çıkacak. Olay gecesi öldürülen Semih Terzi dışındaki ’Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleri için 2 bin 988’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor. Dosyada 200’ü tutuklu, 9’u tutuksuz, 12’si firari olmak üzere 221 sanık yer alıyor. Asker sanıklardan 1'i  orgeneral, 3’ü korgeneral, 4’ü tümgeneral, 16’sı tuğgeneral, 3’ü tuğamiral, 26’sı albay, 27’si yarbay, 37’si binbaşı, 21’i yüzbaşı diğerleri ise daha alt rütbeye sahip. Sanıklar arasında öğretmen, memur ve esnafın bulunduğu 12 sivilin de bulunduğu ifade edildi.

İDAM İPİ FIRLATTILAR

Akın Öztürk ün de aralarında bulunduğu darbe davası sanıkları yürütülerek duruşma salonuna getirildi sanıkları cezaevi önünde protesto eden vatandaşlar urgan ve ellerindeki pankartları fırlattı idam isteriz sloganları attı

 

 

İlginizi Çekebilir