Osmaniye'de ki yangın yerleşim alanlarını tehdit ediyor

Osmaniye'de ki yangın yerleşim alanlarını tehdit ediyor

Osmaniye'de, Doktorlar Sitesi'nin istinat duvarına kadar ulaşan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Vali Erdinç Yılmaz, bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Yılmaz, yangının, bölgedeki serada yakılan ateş nedeniyle başladığını, serada ateşi yakan kişinin gözaltına alındığını, yangının da tamamen kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı.

Merkeze bağlı Akyar köyünde Osmaniye Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 1 kilometre mesafede, saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı.

Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin evlere ulaşmaması için yerleşim alanları ile ormanlık bölge arasında söndürme çalışması yürütüyor.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını Doktorlar Sitesi'nin istinat duvarına kadar ulaştı. İtfaiye ekiplerinin site içerisinden müdahale ettiği alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 5'er katlı 5 binadan oluşan sitede oluşan binalarda oturanlar ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

KISMEN KONTROL ALTINDA 

Osmaniye'de, Doktorlar Sitesi'nin istinat duvarına kadar ulaşan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Polisler, alevlere TOMA ile de müdahale etti. Binaların çevresindeki ormanlık alanda soğutma çalışması başlatıldı. Ormanlık alanda ise devam eden yangına havadan helikopterlerle müdahale ediliyor.

1 KİŞİYE GÖZALTI

Öte yandan Vali Erdinç Yılmaz, bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Yılmaz, yangının, bölgedeki serada yakılan ateş nedeniyle başladığını, serada ateşi yakan kişinin gözaltına alındığını, yangının da tamamen kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı.

İlginizi Çekebilir