Yürek yakan an! Şehitlere son veda...

Yürek yakan an! Şehitlere son veda...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin (27), Uzman Çavuş Ayhan Yanık ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar (28) memleketlerinde gözyaşları ve dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Güntekin'in 3 yaşındaki kızı Mira Esila'nın, "Bak babam" diyerek, babasının fotoğrafını göstermesi, cenazeye katılanların yüreklerini yaktı.

 

Silopi ilçesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla bölgede, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik 'Şehit GK Süleyman Tosun' adı verilen operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin, 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Şehit Muhammed Ferdi Güntekin'in şehadet haberi memleketi Erzurum'daki ailesine dün verildi.


6 GÜN SONRA KIZININ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI


Güntekin'in acı haberini eşi Ezgi Can Güntekin ise İzmir'in Buca ilçesindeki baba evinde aldı. Ezgi Can Güntekin'in, eşi Muhammet Ferdi Güntekin'in göreve çıkmasıyla birlikte kızı Mira Esila'yı alarak, İzmir'de yaşayan ailesinin yanına gittiği öğrenildi. Ezgi Can Güntekin haberin ardından kızı Mira Esila'yı da alarak, Erzurum'a geldi.


Şehit Güntekin'in 28 Ağustos'ta 3 yaşına girecek olan kızı Mira Esila'nın doğum gününü kutlamak için hazırlık yaptığı, kızından 3 gün sonra yani 31 Ağustos günü 27 yaşına gireceği öğrenildi.(DHA)

İlginizi Çekebilir