Boydak'lara istenen ceza belli oldu

Boydak'lara istenen ceza
Boydak'lara istenen ceza belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından hazırlanan iddianame Başsavcılık tarafından onaylanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

FETÖ'nün finansal yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında örgüte himmet topladığı ve finansman sağladığı iddiasıyla 137 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı Memduh Boydak, Bekir Boydak, Mahmut Sami Boydak'ın da bulunduğu 40'ı tutuklu 137 kişi şüpheli olarak yer aldı. 3 kişi de davacı olarak yer aldı.

Şüpheliler için "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca 125 şüpheli için "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, 9 kişi hakkında ise, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

.

BOYDAKLARIN ŞİRKETİNE 2 MİLYON 323 BİN TL TRANSFER YAPILMIŞ

Memduh Boydak, Bekir Boydak ve Mahmut Sami Boydak'ın, Bizim Menkul Değerler A.Ş'nin ortakları arasında yer aldığı, bu şirketin de MASAK veritabanında FETÖ/PDY bağlantısı olduğu iddianameye girdi. FETÖ ile iltisaklı bir çok şirkette yönetici olan ve çok sayıda soruşturmada adı geçen şüpheli Ali Çelik' Boydakların ortak olduğu bizim Menkul Değerler şirketine  Mayıs 2012'de 2 işlemde toplam 2 milyon 323 bin TL havale aldığı belirtildi.

SANIKLAR HAKKINDA İSTENEN CEZALAR

 

Aralarında eski Boydak Holding ve Kaynak Holding yöneticilerinin de bulunduğu 125 şüphelinin, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 5 ile 10 ve “terör örgütleri veya teröristlere fon sağlamak ve toplamak” suçundan da 5 ile 10 yıl olmak üzere toplam 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, şüpheliler Memduh Boydak ve Bekir Boydak ile Sedat Yetişkin’in ise "terör örgütleri veya teröristlere fon sağlamak ve toplamak” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilirken,  Atıf Salih Yiğit, Fatih Avvuran, Fevzi Gürses, İbrahim Balcı, İsa Kalaycıoğlu, Nihat Özdemir, Nureddin Gonca, Necat Gonca ve Nurfan Kartal’ın, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 10 ile 15 ve “terör örgütleri veya teröristlere fon sağlamak ve toplamak” suçundan da 5 ile 10 yıl olmak üzere toplam 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İlginizi Çekebilir